Compound躍升DeFi龍頭

最近crypto界的熱話都離不開Compound,原因當然就係早幾日前我們介紹過的存款賺Comp幣(另見詳文)。

自從Compound推出存款賺取佢地新發行嘅加密貨幣 – Comp,吸引唔少人將加密貨幣存到Compound。喺短短幾日入面,存放喺Compound嘅加密貨幣由等值1億美元跳升幾倍到6億美元!

source: defipulse.com

大量用戶湧入令Compound一口氣超越一直穩佔Defi龍頭的Maker,成為DeFi No.1! 

source: defipulse.com

佢新發行嘅貨幣Comp亦都水漲船高,高峰期超越US$300, 執筆時維持喺大概US$280, 巿值7億美元成為巿值第22大嘅加密貨幣。

早前喺Compound存入USDT實際年利率最高接近15%已經相當吸引,雖然而家利息跌返去4.7%,但仲可以選擇好多唔同嘅加密貨幣去存款賺利息,同時間再賺埋Comp!相信陸續會有更多人將錢包裡面嘅加密貨幣都放入Compound賺息賺Comp!

———————————

www.myethshop.com

香港加密貨幣交易平台

———————-

facebook: myethshop

instagram: myethshop

WeChat: myethshop

telegram: t.me/myethshop

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdsTB8ETYjwi2vq7PlVMUzg

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s