存款到 Compound 挖取 COMP 幣

如果係我地 MyEthLabs 既忠實讀者,相信你對去中心化借貸平台 Compound 一啲都唔會陌生。第一次接觸既朋友,可以睇返我地之前關於 Compound 既介紹。隨住 Compound 平台越趨成熟,最近 Compound 團隊決定將項目治理都去中心化。由以往 Compound 團隊一言堂決定整個平台既發展方向,改成放權到新既模式 – 發行管治幣 COMP,讓 COMP 幣持有人投票去決定。所以只要持有 COMP 幣既錢包,就有投票權去決定 Compound 平台既未來發展方向。係過去幾個月,通過 COMP 幣投票呢個新既治理模式,就成功為 Compound 平台決定新增 USDT 到平台以及穩定幣 SAI 退市。

COMP 幣交易方法

如果大家對 COMP 幣前景好有憧憬,想去主要既交易所好似 Coinbase 或者 Binance 度買 COMP幣,我恐怕大家就會失望了。因為暫時幾間大既交易所都仲未有 COMP 買賣。但係大家已經可以係去中心化交易所 Uniswap 度做買賣,係執筆既時候, 1 COMP 太約換到 0.324 ETH,亦即係 600 HKD 左右。呢個亦都體現左去中心化交易所既好處,所有人都可以自行係 Uniswap 上面提供流量,令任何交易對出現,而唔需要通過中央機構既審批。

COMP 幣取得方法

咁除左係 Uniswap 買 COMP 幣之後,仲可以點樣免費取得 COMP 幣呢?團隊為左令到 COMP 幣持有者同 compound 平台既利益係一致,所以佢地無舉行到 ICO ,反而佢地會將 COMP 幣免費按比例咁分派俾所有 Compound 用戶。

COMP 幣會按用家係 Compound 平台既使用量,按比例去分派

換句話講,只要你係 Compound 借錢或者存錢,就會自動收到 COMP 幣。為左令大家更容易計算到賺取 COMP 幣既回報,有人就整左個網站,去俾大家睇到如果你係 Compound 存/借幾多錢,就會分派到幾多 COMP 幣。網址係 – http://www.predictions.exchange/compound/None

係寫呢篇文既時候, USDT 係 Compound 上面既存貸利率最高,所以如果你存放 USDT 入去,就能夠又賺到 USDT 利息,仲有免費 COMP 幣附送。如果你咁啱手頭上有一啲閒置既 USDT,不妨考慮下放入去賺取回報。

———————————

www.myethshop.com

香港加密貨幣交易平台

———————-

facebook: myethshop

instagram: myethshop

WeChat: myethshop

telegram: t.me/myethshop

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdsTB8ETYjwi2vq7PlVMUzg

———————-

免責聲明本網頁內容並非投資意見,亦不構成任何投資產品之要約、要約招攬或建議。所載內容只作為一般用途,它並沒有考慮您的個人需要、投資目標及特定財政狀況。投資附帶風險,在作出任何投資決策前,您應考慮自己的財務狀況、投資目標及經驗、風險承受能力及理解相關產品的性質與風險的能力;如有需要,您亦可尋求獨立專業顧問意見,然而所有投資決定都取決於您個人的判斷。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s