USDT瘋狂印銀紙 一個月印12.6億USDT

根據Tether庫房錢包地址 (Treasury Contract Address)顯示,Tether喺四月份一個月入面總共掘出12.6億USDT,即總值接近100億港元!

Screenshot 2020-04-28 at 3.53.08 PM
coinmarketcap.com

網民普遍都認為Tether咁樣做係同三月中大跌巿有闗係,但係佢地CTO Paolo Ardoino 就喺自己Twitter話佢地掘出黎嘅USDT係用黎存貨(Inventory Replenish),以備應付日後發行需要。

網民們就唔係咁睇,大眾都認為佢地喺度瘋狂印銀紙。雖然USDT係巿值最大嘅穩定幣,但佢Tether呢間公司一直為人垢病,佢地聲稱每1USDT都有等值1USD嘅儲備支持佢嘅價值,但就一直未有公開佢地嘅儲備資料,無人知道今次佢地大手印USDT會唔會有儲備支持。

網民們就好抵死咁喺Paolo Ardoino個Twitter下面Tag哂美國FBI、證監、白宮等等監管機構,仲話每次佢地一印銀紙就會同FBI投訴!

Artboard 7
Twitter

———————————

www.myethshop.com

港幣買賣加密貨幣平台

———————-

facebook: myethshop

instagram: myethshop

WeChat: myethshop

telegram: t.me/myethshop

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdsTB8ETYjwi2vq7PlVMUzg

(圖片:beincrypto.com)

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s