[MY觀點] 月供方式避免短期波幅影響決定

9月尾幣巿大跌左兩日,有留意開幣巿嘅朋友相信對呢個情況都司空見慣,而呢個時候我地收到最多嘅問題就係:「呢個價入得貨未?」

核爆都唔割BTC、ETH,大家果然有信仰!

我同大家都一樣有信仰,而且同大家都一樣無水晶球。呢刻見到個價好平,可以買完之後佢繼續跌;但都試過呢刻見到佢好平,等多陣又升返哂上去。大家都想捉佢路,想撈底,但係真係幾難…

所以我經常推薦有信仰嘅朋友用月供嘅形式買入加密貨幣。

用月供嘅方式買入,其實即係用平均成本法去投資,可以合埋眼唔駛比短期嘅波幅左右到我地嘅決定。即使買完之後佢繼續跌,跌左之後我地都可以用一個平啲嘅價錢再買;如果買完佢升返,我地買左果啲又賺左!

MYETHSHOP有提供月供BTC同ETH嘅服務,每個月提示你存款再幫你買入貨幣;興趣嘅話歡迎Facebook問我地拎更多資料參考,但這並非投資意見。

———————————

www.myethshop.com

港幣買賣加密貨幣平台

———————-

facebook: myethshop

instagram: myethshop

WeChat: myethshop

telegram: t.me/myethshop

———————-

免責聲明
本網頁內容並非投資意見,亦不構成任何投資產品之要約、要約招攬或建議。所載內容只作為一般用途,它並沒有考慮您的個人需要、投資目標及特定財政狀況。投資附帶風險,在作出任何投資決策前,您應考慮自己的財務狀況、投資目標及經驗、風險承受能力及理解相關產品的性質與風險的能力;如有需要,您亦可尋求獨立專業顧問意見,然而所有投資決定都取決於您個人的判斷。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s