Metamask即將推出手機app!

Metamask宣佈佢地將會喺722日推出手機App – MetaMask MobileAndroidiOS同步上線!

相信你大概都知呢隻心「狐狸仔」係咩黎(如果真係唔知,可以睇睇之前呢篇文章),好多人會用佢黎做自己嘅Wallet,佢亦都係用黎連接dApps喺一個駁口。

Metamask用法方便都幾好用,但有一個問題因為佢係chrome嘅一個plugin,所以只能夠喺電腦上操作。

MetaMask Mobile推出之後,大家就可以喺手機上面操作自己嘅錢包;佢地除左想成為大家嘅手機錢包,更加想成為大家通向去中心化網絡嘅一個橋樑。而其實呢兩樣嘢都係Metamask嘅老本行,不過手機App就令到整個用戶體驗更加流暢方便。用戶安裝MetaMask Mobile之後可以:

  • 在任何瀏覽器上使用dapp
  • 進行end-to-end加密的交易
  • 在手機簽署及確認交易
  • 在手機收到通知

佢地其實喺舊年10Devcon果陣已經透露佢地開發緊一個手機app,而家終於都要推出巿場了,如果你想率先試用,可以去呢度登記,當Beta試用版推出時就會通知你。

參考文章:
https://medium.com/metamask/metamask-monthly-june-2dddbb6618a3

———————————
www.myethshop.com
港幣買賣加密貨幣平台

———————-
facebook: myethshop
instagram: myethshop
WeChat: myethshop
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdsTB8ETYjwi2vq7PlVMUzg

(圖片:consensys media)

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s